Sofie Voncken

Sofie Voncken is het dochtertje van Jean Pierre en Urszula Voncken en tweelingzusje van Sara.

 

Ze is een achtjarig Vlaams meisje uit Maasmechelen dat al enkele jaren lijdt  aan een zware vorm van de hersenziekte (CSWS) en op piekmomenten tot vijftig epilepsieaanvallen per dag kreeg. Na vier jaar vruchteloos behandeld te zijn geweest met farmaceutische medicijnen hebben haar ouders beslist om over te schakelen naar Cannabis olie omdat ze uitbehandeld was door de artsen. Door deze Cannabis olie leefde Sofie weer helemaal op doch... haar medicijn is illegaal in België, maar gelukkig niet onverkrijgbaar.

 

 

Sindsdien voeren haar ouders, gesteund door familie, vrienden en ontzettend veel sympathisanten die er mee van overtuigd zijn dat medicinale Cannabis gelegaliseerd moet worden en uit de Opiumwet verwijderd moet worden.

Sinds Sofie de medicinale Cannabis olie krijgt toegediend is ze geëvolueerd van een kasplantje in comateuze toestand naar een heerlijk kind wat danst en zingt en zelfs naar school gaat.

Wat is CWS ?

CSWS is een ernstig epilepsie syndroom waarbij er tijdens de slaap voortdurend eleptische activiteit in de hersenen aanwezig is.

Lees meer hier.

Sofie Voncken is een meisje van 8 met CSWS (epilepsie). Ze gebruikt cannabis olie met succes. Zij is een boegbeeld in de strijd om dit medicijn te legaliseren!